”Varför bloggar du inte?”

Ingen ovanlig fråga nuförtiden. Jag stöter på den frågan ofta i olika sammanhang. ”Njaa… Varför inte, men vad skulle jag skriva om i min blogg?” har jag gått och grubblat på. ”Det finns ju så många bloggar som är hur snygga, bra och innehållsrika som helst” har jag resonerat. Så många teman känns redan som om man har bloggat klart om dem, som om det inte finns mera att skriva om. 

Jag medger! Jag gjorde det största felet, nämligen jämförde mig med andra redan etablerade bloggare. Jag jämförde mig med dem jag ser upp till. Jag lade ribban så högt att det kändes omöjligt att komma över den. Jag lade tanken åt sidan.  Jag upplevde att tröskeln var för hög för att blogga.

När jag senast för några veckor sedan hörde påståendet: ”Du borde nog börja blogga” med fortsättningen ”du skulle säkert ha hur mycket som helst att berätta”, så hade jag faktiskt tänkt på saken redan länge. Jag hade bara inte kommit mig för att börja blogga.  Jag lovade personen att jag den här gången skulle överväga det på allvar. Passade nog skulle jag åka jag på en retreat resa. Där hade jag tid att fundera på detta och samla tankar till bloggen. Jag kommer säkert att berätta om den här detoxresan i min blogg i något skede. 

Jag har skrivit blogginlägg tidigare på företagets blogg när jag jobbade som marknadsföringsdirektör på ett IT -företag. Då skrev jag på engelska både som ”ghost writer” för VD:n och som mig själv i min roll i företaget. När jag skrev dessa blogginlägg tändes den första gnistan för att blogga. Det var roligt och givande att blogga och inte alls så farligt som jag sedan ändå inbillade mig på förhand.

Nu känner jag att det är dags att jag startar min egen blogg. Kanske är det åldern och det att jag är mamma till en fantastisk, nu 4-årig, flicka som gör att jag tar steget? Efter jag blivit mamma upplever jag att jag blivit mera ödmjuk mot mig själv mot andra. Det är en stor och underbar sak att få vara mamma. Jag har konstaterat för mig själv, att det räcker att jag är jag. 

Jag heter Anna-Mari Karhunen. Jag är mamma och maka som arbetar i Vasa som VD på HSS Media. Jag är er nya bloggare på Sevendays. 

"Varför bloggar du inte"
Fotosessionen på Vasklot i Vasa,


Jag kommer att skriva om teman som står mig nära och som är viktiga för mg. Ni får följa mig i mina tankar kring ledarskap, företagskultur, kreativitet, karriär, skapandet, jobbet, formgivning, konst och mode. Därtill delar jag säkert med mig av mitt familjeliv, vårt ”smultronställe” kryddat med några receptförsök. 
 
Det här blir en spännande resa! Häng med!
 
Kommentera eller ställ gärna frågor i kommentarsfältet nedan. 

1
DELA DET HÄR INLÄGGET:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *