OM MIG

Om Anna-Mari Karhunen

Anna-Mari Karhunen

Jag heter Anna-Mari Karhunen och är en 40+ mamma, maka och karriärskvinna med 15 års erfarenhet inom marknadsföring, branding, försäljning och ledarskap.

Jag har en lång och färggrann jobbhistoria som präglas av ambition, drivkraft, vision och medvetna val, men också av tillfälligheter och ödet. Livet har hämtat möjligheter till mig som jag ofta tagit itu med, men dock inte alla gånger. Mina beslut har fört mig vidare antigen professionellt, karriärsmässigt eller andligt. 

Kärnan i min professionella drivkraft är innehållet. När nya karriärsalternativ visar sig för mig ställer jag mig själv ofta frågor som: “Vad innebär det här på riktigt? Är innehållet intressant för mig? Är det jag skulle göra meningsfullt? Vad har jag att ge och vad har uppgiften att ge åt mig?”

Dessa är viktiga frågor jag måste ha klara svar på eftersom jag tenderar att jobba med ”ALL IN” stilen. Jobb har aldrig varit bara ett jobb för mig. Arbetsplatsen vare sig den är virtuell eller fysisk blir ett nytt hem och kollegerna blir nya familjemedlemmar för mig.  

Jag har haft den fördelen att jag fått jobba på olika företag. Både inhemska och utländska, i Finland och utomlands och tillsammans med väldigt olika människotyper. I min färggranna karriär hittar du spår av att jag både sålt blommor på torget, drivit säljteam, jobbat med reklam, branding och marknadsföring för globala mega brands och jobbat som VD i mediabranschen på HSS Media Ab. Jag har stängt dörrar för ”drömjobben” och ”drömföretagen”, för att sedan se hur nya dörrar öppnas för mig. Min karriär och utbildning i ett nötskal hittar du här.

Genom uppgifter och roller i olika företag av olika storlekar och i olika branscher har jag samlat på mig en ganska bred uppfattning om företagsvärlden både i det goda och det onda. Jag är speciellt fascinerad av vad som kännetecknar en bra arbetsplats och vad som krävs för att bli framgångsrik i dag och i framtiden.

Välkommen till min blogg

Genom min blogg vill jag erbjuda insikter om ledarskap, organisationskultur och kreativitet. Jag vill väcka diskussion om välmående på jobbet, varifrån det härstammar och varför det är viktigt för företagens framgång. Jag vill själv bättre förstå det komplexa i temana samt hitta de rätta orden, uttrycken, koncepten, exemplen och recepten till varför det ena företaget lyckas medan andra har det tufft i dagens affärsvärld. 

Med min blogg vill jag bidra till att det finns allt mera sporrande exempel där bra ledarskap utövas, där personalen känner att arbetet är meningsfullt, företagskulturen trygg, omgivningen inspirerande och arbetet givande plus att allt detta lett till ekonomisk framgång i företaget. Jag själv står för modernt ledarskap där människorna ses som drivkraften för förändringen och är en viktig framgångsfaktor i företaget. 

Hoppas min blogg inspirerar dig.

Jag samarbetar gärna med företag och organisationer som jag upplever passar ihop med mina värderingar.

Anna-Mari
karhunenannamari (at) gmail.com