Ljuset är det viktigaste!

Andra går på ”after work” och dricker ett glas vin, men vi gjorde en AW fotografering i stället. 

Jag hade faktiskt tänkt skriva om hur det kom sig att jag landade i Vasa som VD. Men eftersom vi hade en så rolig fotografering så tänkte jag skriva om den istället. Vi tar rekryteringen i nästa blogginlägg.

Mycket skratt på fotosessionen.
Mycket skratt på fotosessionen.

”Äsch, jag behöver ju någon bild på mig själv på bloggen”, kom jag plötsligt på. ”Vem skulle snabbt kunna ta några bilder”, funderade jag. 

Tack och lov jobbar Anna Riska hos oss och jag vet att hon är en efterfrågad bröllopsfotograf som ofta är upptagen under helgerna. Hon är en bra fotograf, hon är snabb och har ”stenbra” koll på stämningen i bilderna. Hon är också noga med ljuset och förstår visuella koncept snabbt.” Jag har tidigare jobbat på en reklambyrå som kundansvarig och därför varit med på flera fotosessioner med olika kunder, så jag vet att Anna är på helt rätt spår. Det gillar jag. ”Det ska vara naturligt dagsljus” har hon konstaterat. Naturligt dagsljus är absolut det bästa och ger en naturlig effekt.

Naturligt dagsljus skapar en fin stämning.
Naturligt dagsljus skapar en fin stämning.
"Vilken ljus vi har, titta upp" ropar Anna Riska åt mig.
 ”Vilket ljus vi har, titta upp” ropar Anna Riska åt mig.

Kvällen innan bestämde vi att vi gör en fotosession följande dag efter jobbet. Vilken tur vi hade! Dagen visade sig bli en underbar solig septemberdag med klarblå himmel.

Utan att jag hann ställa några önskemål på bilden och stämningen, så konstaterade hon ”Jag vet – vi ska till Vasklot till det gamla fabriksområdet. ”Coolt” tänkte jag. Efter jobbet körde vi till Vasklot, som ligger lite utanför Vasa centrum. Stället verkade vara precis rätt, tänkte jag. För det fösta är jag väldigt förtjust i gamla industribyggnader och för det andra gissade jag att förutsättningen att få rätt stämning i bilderna var goda. Den stämningen som jag föreställt mig i mitt huvud. Vi var på helt samma linje för hur vi uppnår den bästa bilden.

Inspirerande fabriksområde på Vasklot i Vasa.
Inspirerande fabriksområde på Vasklot i Vasa.

”Som i Berlin” konstaterade jag åt henne när vi kom fram till Vasklot. Wau, vilket fint ställe! Jag ville ju att bilderna inte skulle kännas konstgjorda eller fåniga utan att de skulle reflektera mig och vara äkta. Efter att jag nu sett bilderna tycker jag att hon träffar målet galant. 

Gamla fabriksområdet i Vasklot liknar Berlin.
 Gamla fabriksområdet i Vasklot liknar Berlin.

I nästa blogginlägg berättar jag hur det gick till då jag landade i Vasa.

Kommentera eller ställ gärna frågor i kommentarsfältet nedan. 

0
DELA DET HÄR INLÄGGET:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *